لوگو دکتر فرامرز ذاکری

نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

درمان اختلال دو قطبی بدون دارو

درمان اختلال دو قطبی

درمان اختلال دو قطبی چگونه انجام می پذیرد؟ آیا می دانید برای درمان اختلال دو قطبی بدون دارو چه راهکار هایی وجود دارد؟ در این مقاله از وبسایت دکتر فرامرز ذاکری به هر آنچه باید در ارتباط با درمان این اختلال و همچنین راهکار های کنترل بدانید، خواهیم پرداخت.

واژه دو قطبی به معنی دو انتها می باشد . بایکولار یا اختلال دوقطبی نوعی اختلال روانی است که باعث نواسانات خلقی همراه با افسردگی و شیدایی شدید است. چندین میلیون فرد در جهان از این اختلال رنج می برند. بنابراین لازم است برای درمان آن راهکار هایی وجود داشته باشد.

درمان اختلال دو قطبی

شناخت انواع اختلال دو قطبی دردرمان موثر است

از نظر متخصص اعصاب و روان زندگی به دو واقعیت متفاوت تقسیم شده است : شیدایی و افسردگی . هرچند گونه های زیادی از اختلال دو قطبی داریم اما شایع ترین گونه های آن شامل موارد ذیل است :

گونه اول تغییرات شدید در حالات رفتاری فرد مشاهده می شود

برای افرادی که بین حالت های احساسی بالا و پایین می شوند پیدا کردن تعادل لازم برای زندگی سالم غیرممکن به نظر می رسد . در گونه اول بالاهای شدید ، دوره های جنون نام دارد که باعث می شود حال فرد بین زودرنج و شکست ناپذیر در نوسان باشد . اما این دوره های شیدایی از احساس سرخوشی عادی فراتر می روند و فرد را دچار علائم مشکل زایی مانند افکار مسابقه ای ، بی خوابی ، تند صحبت کردن و رفتار پرخطر می کند .

گونه دوم دوره های کوتاه و با شدت کمتر شیدایی دارد و با دوره های طولانی افسردگی اجین شده است .

اولین راهکار درمانی شناخت علائم اختلال دو قطبی است

مادامی که شما برای درمان اختلال دو قطبی اقدام می کنید، متخصص در ابتدا از شما علائم را جویا می شود. بنابراین به نوعی می توان گفت شناسایی این علائم یکی از اولین راهکار های درمانی در این زمینه به شمار می رود.

این افراد در دو حالت شیدایی و افسردگی در نوسان هستند در حالت شیدایی علائمی به شرح ذیل دارند :

  • به طور نسبی ( نه همیشه ) افراد دارای این اختلال از هوش بالاتری برخوردارند. به همین دلیل در ابتدا موفقیت چشمگیری به دست می آورند ولی بعد از مدتی (زمانی که دچار افسردگی می شوند ) آن را از دست می دهند .
  • به شدت خوشحال و عاشق پیشه هستند .
  • افزایش انرژی و پریدن از ایده ای به ایده ی دیگر
  • احساس داشتن قدرتی خارق العاده برای انجام کارهای بسیار بزرگ

در حالت افسردگی این بیماری به صورت های مختلفی بروز پیدا می کند و علائمی از جمله موارد ذیل دارند :

  • بی خوابی و پرحرفی
  • احساس خمودگی و خستگی شدید
  • کمرنگ شدن علاقه به سرگرمی های قبلی
  • تغییر ذائقه
  • احساس بی فایده بودن یا احساس گناه شدید
  • کوچکترین محرک فرد را به پوچی می کشاند و همه چیز بی اهمیت می شود و تمام ایده هایش به یکباره غیرواقعی و بیهوده می شود.
  • افکار مدام خودکشی
  • استدلال های بی پایه و اساس که از نظر دیگران بی معنی هستند

درمان اختلال دوقطبی امکان پذیر است؟

محیط خانواده در شدت این بیماری بسیار مهم است . خانواده هایی که آشفته هستند برای این بیماران خطرناک هستند و باعث تشدید بیماری می شوند . این بیماری اثر مخربی می تواند بر زندگی شخصی فرد بگذارد. درک و حمایت خانواده می تواند به کنترل و بهبود بیماری کمک فراوانی کند.

درمان دوقطبی بدون دارو

مهم است که  این اختلال به وسیله دارو درمانی به همراه روان درمانی درمان شود . در روان درمانی گروهی با بیمار درباره حالات فرد صحبت می کنند .

بدون درمان علائم بیماری بیشتر و شدیدتر می شود و زمان بیشتری طول می کشد تا فروکش کند .

شما کاربران گرامی می توانید جهت  کسب اطلاعات بیشتر درباره روانپزشک خوب  برای ارائه راهکاری اساسی و قطعی درباره این مشکل و درمان افسردگی خویش ،بهتر است سری به لینکهای مربوطه  بزنید.

درمان اختلالات دو قطبی بدون دارو

درمان اختلالات دو قطبی بدون دارو شامل ترکیبی از درمان های شناختی رفتاری و تحریک غیر مستقیم مغز (درمان اختلال دو قطبی با rTMS) می شود. اما ممکن است برای درمان شما مثلث درمانی مورد استفاده قرار بگیرد. بنابراین این شامل دارودرمانی نیز می شود.

دارودرمانی اختلالات دو قطبی

درمان دارویی عمدتاً شامل مصرف داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب است. همچنین در برخی موارد داروهای دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. دارودرمانی تا حدی برای کنترل علائم دوره‌ای اختلال دوقطبی موثر است.

روان درمانی اختلالات دو قطبی

درمان‌های روان‌شناختی نیز می‌توانند کمک کننده باشند. مشاوره افراد با اختلال دوقطبی را به درک و مدیریت علائم بیماری کمک می‌کند. روش‌های شناختی-رفتاری نیز می‌تواند به افراد کمک کند تا بهتر بفهمند که چگونه با علائم خود برخورد کنند و از طریق تغییر رفتارهای منفی، بهبود بیشتری را تجربه کنند.

درمان اختلالات دو قطبی با rTMS

درمان اختلالات دو قطبی با rTMS یکی دیگر از راهکار های موثر است که با تحریک غیر مستقیم نورون های مغزی موجب کنترل علائم و پیشرفت در مدت زمان می شود. آر تی ام اس یک درمان غیرتهاجمی تحریک مغز با شواهد رو به رشد برای استفاده در افسردگی دوقطبی است.

بهترین متخصص روانپزشک از ترکیبی از موارد بالا برای درمان استفاده می کند. اگر می خواهید از مثلث درمانی در زمینه درمان اختلالات دو قطبی بهره مند شوید، دکتر فرامرز ذاکری در تهران با بهره بردن از جدید ترین روش های درمان به شما در این زمینه کمک خواهند کرد.

مطالب مرتبط

ازدواج سفید

اقدام به تشکیل زندگی دختر و پسر با یکدیگربدون اینکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *