نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

Search
Close this search box.
علائم اختلالات هذیانی

اختلالات هذیانی

اختلال هذیان چیست؟ آیا می دانید اختلالات هذیانی چگونه درمان می شود؟ از کجا می توان دریافت فرد دچار اختلالات هذیانی است؟ در این مقاله از سایت دکتر فرامرز ذاکری قصد داریم به اختلالات هذیانی و درمان آن بدون دارو بپردازیم

امروزه درمان با نوروفيدبک و rTMS تاثیر خود را ثابت کرده است. درمان اختلالات هذیانی با rTMS و راهکار های بدون دارو می تواند کمک کننده باشد. در این خصوص لازم است به بهترین مرکز نوروفيدبک در تهران مراجعه کنید.

اختلالات هذیانی چیست؟

اختلال هذیانی یکی از اختلالات روانپزشکی است که با علائم مانند شنیدن صداها یا گفتگو با خود، دیدن تصاویر غیر واقعی و تعقیب وسواسی افکار مرتبط است.

این اختلال در برخی افراد به قدری شدت می‌گیرد که تاثیرات مخرب آن در زندگی فردی و اجتماعی نمایان است.

نیاز به درمان در این نوع اختلال بدیهی است. اما در برخی موارد درمان های بدون دارو به دلیل تاثیر پذیری بالای آن مورد بحث است. در ادامه در رابطه با راهکار های درمان این اختلال هر آنچه باید بدانید به شما خواهیم گفت.

درمان اختلالات هذیانی با rTMS

درمان اختلالات هذیانی

معمولا برای درمان این اختلالات از روش های درمانی مختلفی استفاده می شود. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان اختلالات هذیانی با دارو

درمان اختلال هذیانی باید توسط یک بهترین روانپزشک صورت گیرد و شامل ترکیبی از داروها و روش‌های روانشناختی می‌باشد.

اما درمان با دارو در این روش با داروهای ضدپارانویا، ضدافسردگی و ضداضطراب آغاز می‌شود. داروهای ضدپارانویا مانند هالوپریدول و کلوزاپین می‌توانند به کاهش شدت هذیان‌ها کمک کنند. داروهای ضدافسردگی مانند سرترالین و فلوکستین هم می‌توانند به کنترل اضطراب مرتبط با هذیان کمک کنند. داروهای ضداضطراب مانند لورازپام نیز می‌توانند در کاهش اضطراب مرتبط با هذیان مفید باشند.

لازم است این دارو ها بسته به وضعیت فرد توسط پزشک تجویز شود‌. در غیر این صورت عوارض جبران ناپذیری بر پروسه درمان فرد خواهد داشت. درمان اختلال هذیانی باید توسط روانپزشک خوب پیگیری شود.

گاهی برای تاثیر پذیری بیشتر درمان های بدون دارو جایگزین این درمان های دارویی شده

روان درمانی اختلالات هذیانی

به علاوه، روش‌های روانشناختی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و شناختی-رفتاری (CBT) می‌توانند به کاهش علائم هذیان کمک کنند. در این روش‌ها، بیمار با یک روان‌پزشک یا روانشناس همکاری می‌کند تا به کنترل علائم هذیان خود بپردازد و راه‌حل‌هایی برای مقابله با آن‌ها پیدا کند.

درمان اختلالات هذیانی با rTMS

یکی دیگر از راهکار های درمان این اختلال استفاده از نوروفيدبک است. درمان اختلالات هذیانی با rTMS عوارض جانبی ندارد. بنابراین می توان از آن در راستای بهبود کمک گرفت.

درمان اختلالات هذیانی

چه زمان لازم است برای درمان این اختلالات هذیانی اقدام کنیم؟

در برخی مواردی که علائم آن را مشاهده می کنید بهتر است برای تشخیص و درمان کمک بگیرید. از جمله علائم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد. اما قبل از آن بدانید این یک اختلال نادر است که انواع مختلف دارد:

  • علائم حداقل به مدت یک ماه ادامه دارند
  • هذیان گویی ناشی از موارد دیگر مثل مصرف مواد مخدر نیست
  • فرد دچار دیگر اختلالات روانپزشکی نظیر اسکیزوفرنی نیست
  • هذیان گویی فرد با وجود شواهد واضح قابل اصلاح نیست

در این شرایط فرد ممکن است در زمان هایی غیر از زمان هذیان گویی عملکرد مناسبی داشته باشد. تشخیص این اختلال تنها با معاینه پزشکی امکان پذیر است.

سخن آخر

درمان های rTMS یکی از راهکار های موثر برای اختلالات هذیانی است که در سال های اخیر با توجه به تاثیر آن گسترش یافته است. انتخاب راهکار درمانی مناسب با مراجعه به یک روان‌پزشک خوب می تواند به کنترل علائم این اختلال یا سایر اختلالات روانی کمک کننده باشد. دکتر فرامرز ذاکری با بهره گیری از جدیدترین دانش روز دنیا و با سال ها تجربه در این زمینه مفتخرند توانسته اند در این سال ها در راستای خدمت رسانی قدم موثری بردارند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *