نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

Search
Close this search box.
اختلالات جنسی

همه چیز درمورد اختلالات جنسی

اختلالات جنسی شامل اختلالات بالینی قابل توجهی در افراد است که توانایی پاسخگویی جنسی یا تجربه لذت جنسی را دارند. این اختلالات سیکل واکنش های جنسی را تحت تاثیر خود قرار می دهند و فرد را دچار مشکل می نماید. بروز این اختلال موجب نارضایتی فرد و شریک جنسی او و حتی فروپاشی بسیاری از زندگی ها و روابط عاشقانه نیز می گردد.

طبق تحقیقات به عمل آمده و انجام تست های مربوط به مسائل جنسی مشخص شد که درصد قابل توجهی از افراد دچار اختلالات جنسی هستند، این عارضه شایع جنسی در 31% زنان و 44% درصد مردان وجود دارد، اما متاسفانه مشکل بزرگتری که وجود دارد این است که افراد از بازگو کردن مشکلات جنسی خود و اقدام به درمان آن اجتناب می کنند.

هر چند تحقیقات نشان می‌دهد که اختلال جنسی عارضه شایعی است (43 درصد از زنان و 31 درصد از مردان درجاتی از مشکلات جنسی را گزارش داده‌اند)، روش های موثر درمانی زیادی برای درمان این قبیل مشکلات وجود دارد، در حالی که افراد زیادی وجود دارند که  از در میان گذاشتن مشکلات جنسی خود با شریک جنسی ویا مراجعه به  پزشک متخصص جهت شفاف سازی موضوع و درمان آن اجتناب می کنند.

چرخه پاسخ جنسی

چندین مرحله از پاسخ جنسی عادی در زنان و مردان وجود دارد:
1. هوس: انگیزه یا علاقه به فعالیت جنسی، که غالباً توسط خیالات جنسی منعکس می شود.
2. هیجان / برانگیختگی: با تماس فانتزی یا تماس جسمی آغاز می شود. با نعوظ و بزرگ شدن بیضه در مردان و مهبل (واژن) مشخص می شود. نعوظ کلیتال، تورم لابیا و بالا رفتن رحم در لگن در زنان از نشانه های برانگیختگی است. زن و مرد هر دو احساس گرگرفتگی، حساسیت نوک سینه و افزایش میزان تنفس، نبض و فشار خون را احساس می کنند.
3. ارگاسم: در مردان درست قبل از آن سفت شدن کیسه اسکروتوم و ترشح چند قطره از مایع منی وجود دارد. زنان دچار انقباض یک سوم بیرونی واژن و بزرگ شدن یک سوم فوقانی مهبل (واژن) می شوند.
مردان انزال می شوند و زنان انقباضات رحمی در پایین یک سوم واژن را دارند. در زنان و مردان، برانگیختگی صورت، رهایی از تنش، ضعف، انقباض اسفنکتر مقعد غیر ارادی و افزایش فشار خون در بدن وجود دارد.
4- وضوح: ماهیچه ها شل می شوند و حالت قلبی عروقی به حالت اولیه باز می گردد. سوزش تناسلی در هر دو جنس. مردان دوره بی پاسخی دارند و دقایقی به طول می انجامند که در طی آن نمی توانند ارگاسم را دوباره تجربه کنند؛ زنان دوره بی پاسخی کمی دارند و یا ندارند.

تغییرات جنسی با پیری

تمایل به فعالیت جنسی معمولاً با افزایش سن تغییر نمی کند. با این حال، مردان معمولاً به تحریک مستقیم دستگاه تناسلی و زمان بیشتری برای رسیدن به ارگاسم، به نعوظ های قابل اعتماد یا قوی کمتر نیاز دارند. شدت انزال معمولاً کم و طول دوره بی پاسخی زیاد است.
پس از یائسگی، زنان به دلیل کاهش سطح استروژن و کاهش مخاط واژن، خشکی واژن ایجاد می شود. آنها همچنین ممکن است باعث کاهش میل جنسی و کاهش حساسیت به نوک پستان، کلیتوریس، مهبل شوند. این شرایط با درمان جایگزینی هورمون یا کرم های واژن قابل درمان است.

تشخیص افتراقی اختلالات جنسی

مشکلات عملکرد جنسی ممکن است به دلیل موارد زیر باشد:
1- شرایط پزشکی: نمونه هایی از جمله آترواسکلروز (ایجاد اختلال نعوظ و انسداد عروق) ، دیابت (ایجاد اختلال نعوظ در اثر تغییرات عروقی و نوروپاتی محیطی) و چسبندگی لگن (باعث تغییراتی و کاهش میل جنسی در زنان) است.
2- عوارض جانبی دارو: داروهای ضد فشار خون، آنتی کولینرژیک ها، ضد افسردگی ها (به خصوص مهارکننده های انتخابی بازگشت مجدد سروتونین و ضد روان پریشی ممکن است در اختلالات جنسی نقش داشته باشد.
3- افسردگی
4- استفاده از مواد
5- سطح غیر طبیعی هورمون های غدد جنسی
– استروژن: سطح پایین استروژن بعد از یائسگی باعث خشکی و نازک شدن واژن در زنان می شود (بدون اینکه میل جنسی در آن تأثیر داشته باشد).
– تستسترون: باعث افزایش میل در مردان و زنان می شود.
– پروژسترون: ممکن است با انسداد گیرنده های آندروژن، میل جنسی در مردان و زنان را مهار کند. در داروهای ضد بارداری خوراکی ، جایگزینی هورمون درمانی و بعضاً درمان سرطان پروستات یافت می شود.
6- وجود اختلال عملکرد جنسی

مشکلات اختلالات جنسی

اختلالات جنسی مشکلات مربوط به هر مرحله از چرخه پاسخ جنسی است. همه راهنمایی های تشخیصی و آماری در زیر اختلالات روانی ، را به اشتراک می گذارند:
– این اختلال باعث پریشانی قابل توجه بالینی می شود
– این اختلال با یک اختلال روانی غیرجنسی ، به عنوان نتیجه پیامد رابطه سخت یا سایر عوامل استرس زا، توضیح داده نمی شود و به اثرات یک ماده، دارو یا یک وضعیت پزشکی دیگر نسبت داده نمی شود.

اختلال میل جنسی بیش فعالی مردانه:

عدم وجود یا کمبود افکار جنسی ، تمایل و یا خیالپردازی به مدت بیش از 6 ماه (در بیشتر از درصد از مردان) رخ می دهد.

علاقه جنسی و یا اختلال برانگیختگی:

عدم فعالییت جنسی یا کاهش علاقه جنسی، افکار فانتزی، شروع رابطه جنسی، هیجان یا لذت جنسی، برانگیختگی جنسی و یا احساسات در دستگاه تناسلی یا غیر جنسی در هنگام رابطه جنسی به مدت بیش از 6 ماه (شیوع نامشخص اختلال، اما میل جنسی کم در بیش از 26-43٪ موارد از زنان دیده شده است.)

اختلال نعوظ:

به دست آوردن و نگه داشتن نعوظ يا قطع نعوظ به مدت 6 ماه به طور واضح كاهش يافته است. به طور كلي به عنوان اختلال نعوظ (ED) يا ناتواني ناميده مي شود. ممکن است مادام العمر باشد (هرگز چنین نبوده) یا کسب شود (پس از توانایی قبلی در نعوظ)

انزال زودرس (زودرس):

الگوی مکرر انزال در طول رابطه جنسی در طی 1 دقیقه و قبل از اینکه فرد بخواهد آن را بیشتر ادامه دهد، می باشد و بیش از 6 ماه بگذارد. حداکثر 30٪ از مردان نگرانی در مورد سرعت انزال را بیان می کنند.

اختلال ارگاسمي زنانه:

تاخير دركمبود، عدم حضور یا كاهش شدت ارگاسم به مدت 6 ماه است که شیوع این اختلال در زنان بین 10 تا 42 درصد است.

تاخیر در انزال:

تاخیر درکمبود یا عدم وجود انزال به مدت 6 ماه مشاهده شود. شیوع تخمین زده شده احتمالاً بیش از 1٪ است.
درد یا ضعف در دستگاه تناسلی ژنتیکی- لگنی: مشکلات مداوم یا مکرر در یکی از موارد زیر اختلال جنسی است:
درد واژن در طی مقاربت، درد ولووواژینال یا لگن مشخص در حین مقاربت یا نعوذ، ترس پیش بینی شده یا اضطراب در مورد ولووواژینال یا لگن وجود داشته باشد.
درد، یا مشخص شدن تنش یا سفت شدن عضلات کف لگن در طی تلاش برای نفوذ واژن به مدت بیش از 6 ماه ادامه داشته باشد.


درمان اختلالات جنسی

رابطه جنسی درمانی، از مفهوم زناشویی به جای فرد به عنوان هدف درمانی استفاده می کند. زوج ها در جلسات با پزشک معالج ملاقات می کنند تا مشکلات جنسی خود را شناسایی کرده و در مورد آن بحث کنند. درمانگر تمرینات جنسی را برای زوجین توصیه می کند که در خانه تلاش کنند. در ابتدا بر فعالیت ها متمرکز می شوند
برای افزایش آگاهی حسی (تمرینات تمرکز حساس) به تدریج سطح تماس جنسی را بطور تدریجی ترکیب کرده و افزایش دهید. این درمان کوتاه مدت است. این روش درمانی هنگامی مفید است که هیچ روانشناسی دیگری درگیر نشود.

درمان همگرا رفتار

درمان شناختی – رفتاری به اختلال عملکرد جنسی به عنوان یک رفتار ناسازگار آموخته شده، نزدیک می شود. این روش از روشهای درمانی سنتی مانند تجدید ساختار شناختی، آموزش ارتباطات شریک جنسی، حساسیت زدایی منظم و قرار گرفتن در معرض آن استفاده می کند، جایی که بیماران به تدریج در معرض افزایش سطح محرک ها قرار می گیرند.
که این روش اضطراب آنها را تحریک می کند سرانجام، بیماران قادر به پاسخگویی مناسب به محرک ها هستند. سایر روش های درمانی ممکن است شامل تکنیک های آرام سازی عضلات، تمرین جسارت و تمرینات جنسی تجویز شده در خانه باشد. همچنین این یک درمان کوتاه مدت است.

  • هیپنوتیزم

بیشتر اوقات به طور کمکی با سایر روشهای درمانی استفاده می شود. در صورت وجود اضطراب مفیدتر است.

  • گروه درمانی

ممکن است به عنوان یک درمان اصلی یا کمکی مورد استفاده قرار گیرد.

  • آنالیز روانی

درمان فردی طولانی مدت که بر احساسات ، روابط گذشته (از جمله خانوادگی)، ترس، خیالات، رویاها و مشکلات بین فردی متمرکز است. ممکن است در اختلال جنسی نقش داشته باشد.

درمان دارویی

درمان اختلال نعوظ: مهار کننده های فسفودی استراز -5 (به عنوان مثال ، سیلدنافیل) به صورت خوراکی داده می شوند که باعث افزایش جریان خون به آلت می شوند. آنها برای دستیابی به نعوظ نیاز به تحریک روانی یا جسمی دارند. Alprostadil ، یا به داخل شریان اصلی یا transurethral تزریق می شود که به صورت محلی عمل می کند و شروع به بهبود نعوظ می کند
نعوظ در طی 2-3 دقیقه و در صورت عدم تحریک جنسی کار می کند.

انزال زودرس: SSRI ها و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCA) زمان را از تحریک تا ارگاسم طولانی تر می کنند.
بهبود اختلال میل جنسی بیش فعالی مردانه ، علاقه جنسی جنسی یا اختلال برانگیختگی: تستوسترون به عنوان درمان جایگزینی برای مردان با سطح پایین استفاده می شود. دوزهای پایین نیز ممکن است باعث افزایش میل جنسی در زنان بویژه در زنان یائسه شود. جایگزینی استروژن واژن با دوز پایین ممکن است خشکی واژن و آتروفی در زنان یائسه را بهبود بخشد.

مطالب مرتبط
10 Responses
  1. سلام من ۳۵ سالم است مشکل نعوظ دارمم موقع رابطه جنسی آلت تناسلیم میخوابه و راست نمیشه و استرس هم خیلی دارم از شما خواهش میکنم من را راهنمایی کنید تا چکار کنم.
    ممنون میشم.

  2. سلام
    حدود ۲ _۱ سالی است که مشکل نعوط دارم و خیلی کار را برام مشکل کرده زندگی یکنواخت و بدون عاطفه و محبت و خیلی سرد امانم را بریده، در شهرستان محل سکونت دکتر خوب نداریم یا اگر باشه نمیشناسم و تازه باشه به دلیل حجب و حیاء و….. نمیتونه ادم حرفشو خوب بزنه
    اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

    1. سلام دوست عزیز باید حضوری به مطب دکتر مراجعه کنید یا از طریق مشاوره آنلاین با ایشون صحبت کنید.

    1. در صورت همکاری فرد بیمار و البته استفاده از تکنیک ها به صورت صحیح بله درصد موفقیت بالاست

  3. سلام دکتر من ۳۵ سال ام به شدت زود انزالی دارم هر قرصی تاخیری یا کاندوم تاخیری که در بازار هست استفاده کردم تاثیر ندیدم چیکار کنم

    1. سلام بهتره که به مشاوره در این زمینه مراجعه نمایید برای اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید
      02122260067
      02122260068
      02122260069

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *