لوگو دکتر فرامرز ذاکری

نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

Search
Close this search box.
وسواس موکنی

وسواس موکنی

وسواس موکنی چگونه است؟ افرادی که به وسواس موکنی مبتلا می شوند، چه علائمی دارند؟ آیا می توان وسواس موکنی را درمان کرد؟ وسواس موکنی (Trichotillomania) یک اختلال رفتاری است. در این اختلال فرد تمایل دارد موی اندام های مختلف بدن خود اعم از پوست سر، و سایر نواحی بدن را بکشد و از ریشه خارج کند. این تمایل معمولا غیر قابل کنترل است. در ادامه مقاله به برخی از راهکار های درمانی و هر آنچه باید در ارتباط با علائم این اختلال بدانید را به شما خواهیم گفت.

علائم وسواس موکنی

برخی از اصلی ترین علائم وسواس موکنی شامل موارد زیر می شود:

  • کندن ابرو با دست و اصرار به تکرار کندن موهای سایر نقاط بدن مثل مژه و موهای وصورت  
  • احساس تنش و بی‌قراری قبل از کشیدن مو
  • احساس بی قراری علی الخصوص زمانی که سعی می کنید در مقابل کشیدن موهایتان مقاومت کنید
  • احساس لذت یا آرامش بعد از کشیدن مو

وسواس جمع کردن زباله

درمان وسواس موکنی بدون دارو

درمان قطعی تریکوتیلومانیا

راهکار های درمانی مختلفی برای درمان وسواس به طور کلی و کنترل علائم آن پیشنهاد می شود. درمان وسواس موکنی (Trichotillomania) معمولا شامل یک ترکیب از روش‌های روان‌درمانی و در صورت لزوم، درمان دارویی و درمان های بدون دارو است. در زیر تعدادی از روش‌های معمول درمان وسواس موکنی اشاره خواهیم کرد:

درمان وسواس موکنی با روان درمانی

روان‌درمانی شناختی رفتاری CBT یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان وسواس مو کنی است. این روش درک و تغییر الگوهای منفی افکار و رفتارهای مرتبط با برداشتن موها را به هدف دارد. در این درمان ممکن است شما با تکنیک‌های مدیریت استرس بیشتر آشنا شوید. البته ممکن است تکنیک های مختلفی در طی روان درمانی از جانب پزشک در نظر گرفته شود.

درمان دارویی وسواس موکنی  

در برخی موارد، ممکن است پزشک شما داروهایی را تجویز کند تا به کنترل وسواس موکنی کمک کند. معمولاً انتخاب داروها بر اساس شدت علائم، عوارض جانبی و وضعیت شخصیتی فرد انجام می‌شود. داروهایی مانند داروهای ضد اضطراب ممکن است در مورد استفاده قرار بگیرند. درمان وسواس موکنی با راهکار های دارویی تنها باید با توصیه های پزشک متخصص انجام شود. همچنین داروهای تجویز شده بسته به شدت بیماری در هر فرد متفاوت است.

درمان وسواس دارویی با rTMS

جدیدترین درمان کندن مو شامل درمان‌های بدون دارو می شود. نوروفیدبک یا درمان وسواس دارویی با rTMS یکی از جمله مواردی است که میتواند با تحریک غیر مستقیم مغز، اثربخشی در طی جلسات درمانی داشته باشد. این درمان ممکن است با ترکیبی از درمان های بالا و یه به تنهایی علائم اختلالات موکنی را کنترل کند و بدون ایجاد عوارض جانبی موجب درمان شود.

درمان وسواس موکنی

وسواس فکری در کودکان

عوارض وسواس موکنی؟

از بین رفتن ریشه مو ها: با برداشتن موها، میزان رشد مو در مناطق مبتلا تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ممکن است باعث کمبود موها و حتی روشن شدن مناطق مبتلا شود.

  • آسیب به پوست و مو: برداشتن موها ممکن است منجر به آسیب به پوست و موها شود، از جمله التهاب، التهاب پوسته سر، خارش و التهاب موجب تحریک فولیکول‌های مو می‌ شود.
  • آسیب روانی: وسواس مو کنی می‌تواند علاوه بر عوارض جسمانی بر روان فرد نیز تأثیرات منفی داشته باشد. افراد ممکن است احساس خجالت، سرخوردگی، استرس، افسردگی و اضطراب کنند. این امر ممکن است منجر به محدودیت‌های اجتماعی، اختلال در روابط و کاهش اعتماد به نفس شود.
  • مشکلات دندان و فک: در برخی از موارد، افراد ممکن است به جای برداشتن موها، به  اجزای دیگری مانند اطراف ناخن ها و بافت‌های نرم دیگر بپردازند. بنابراین ممکن است منجر به آسیب دندان‌ها، عفونت‌های دهانی و مشکلات در فک و دهان شود.

کشیدن مو و سر و علائم این وسواس اغلب بدون آگاهی به سراغ فرد می آید و فرد به صورت ناخودآگاه این کار را تکرار می کند. به همین دلیل لازم است برای درمان آن اقدام کنید.

سخن آخر

در صورتی که شما یا کسی که می‌شناسید با وسواس موکنی مبتلا است، مهم است که به یک روانپزشک خوب در تهران در مراجعه کنید. آنها می‌توانند تشخیص درست را قرار داده و راهنمایی‌های لازم را ارائه کنند تا با مدیریت وسواس مو کنی و کاهش عوارض آن کمک کنند. درمان ویواس موکنی بدون دارو یکی از جمله اقداماتی موثری است که میتوانید از آن بهره ببرید.

سوالات متداول

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *