همانطور که از نام آن پیداست، قرص های خواب آور به افراد کمک می کنند تا بتوانند راحت تر بخوابند و یا خواب طولانی تری داشته باشند. افرادی که اختلالات خواب مانند بی خوابی دارند ممکن است از این داروها برای کمک به خوابیدن استفاده کنند. اگر مستعد بیدار شدن در نیمه شب هستید، داروهای خواب می توانند به شما کمک کنند که بهتر بخوابید.
قرص های خواب آور انواع مختلفی دارند و افراد می توانند بسیاری از آنها را بدون نسخه بخرند. با این حال، بسیاری از افراد می توانند با انجام اقدامات پزشکی به بهبود خواب خود کمک کنند.
چه کسانی باید قرص خواب مصرف کنند؟
وقتی فردی دچار بی خوابی می شود، ممکن است در به خواب رفتن یا خوابیدن مشکل داشته باشد، خیلی زود از خواب بیدار شود یا پس از بیدار شدن احساس شادابی نکند.
با این حال، بسیاری از افراد ممکن است برای درمان بی خوابی به قرص های خواب نیاز نداشته باشند که این دارو باید توسط بهترین روانپزشک تجویز شود. تنظیم سبک زندگی، مانند ورزش در طول روز و پرهیز از وعده های غذایی سنگین، الکل و کافئین قبل از خواب اغلب می تواند خواب فرد را بهبود بخشد. تغییر محیط خواب، مانند تعویض تشک قدیمی نیز ممکن است کمک کننده باشد. اگر انجام این اقدامات به درمان بی خوابی شدید کمک نمی کند، قرص خواب ممکن است راه حل کوتاه مدت خوبی باشد.
قرص خواب آور قوی و فوری
طیف وسیعی از قرص های خوابآور، از جمله مکمل ها و سایر داروهای بدون نسخه (OTC) برای خرید وجود دارد. هرکسی که بی خوابی مداوم دارد باید در مورد بهترین روش با پزشک خود مشورت کند تا نسبت به درمان اختلال خواب اقدام شود.
داروهای مختلفی مانند دوکسپین (سیلنور) و راملتئون (روزرم) می توانند به افراد کمک کنند به خواب بروند. اما، ممکن است برخی از خطرات و عوارض جانبی وجود داشته باشد. تعدادی از آنها فقط برای استفاده کوتاه مدت هستند.
این مقاله بهترین داروهایی را که ممکن است پزشک برای کمک به خوابیدن فرد نسبت به رویا و کابوس تجویز کند و داروهای بدون نسخه را ارائه می کند.
اختلالات خواب شایع هستند. تخمین زده می شود که 50 تا 70 میلیون نفر در ایالات متحده شرایط مزمن خواب یا بیداری را تجربه می کنند که در زنان و افراد مسن تر شایع تر است.
طیف وسیعی از داروها می توانند به افراد در به خواب رفتن کمک کنند. داروهای خواب تجویزی اغلب می توانند بی خوابی را برای دوره های کوتاه مدت تسکین دهند. با این حال، بسیاری از این داروها دارای خطرات عوارض جانبی و وابستگی هستند.
برخی از داروهای خواب با سایر مواد از جمله سایر داروها، الکل و مکمل های ویتامین تداخل دارند. به همین دلیل، فرد باید قبل از شروع هر گونه داروی خواب جدید با پزشک مشورت کند.
قرص ملاتونین
یکی از بهترین داروهای بدون نسخه برای اختلالات خواب: ملاتونین است.
مقدار مصرف: حداکثر 10 میلی گرم
مزایا: ممکن است به افراد دارای شیفت کاری، جت لگ، بی خوابی و کسانی که در مکان هایی با ساعات شب کوتاه زندگی می کنند کمک کند.
خطرات: مصرف بیش از حد و امکان بروز خطر در بارداری
مغز هورمون ملاتونین را تولید می کند. ملاتونین چرخه خواب و بیداری را تنظیم می کند و به بدن می گوید که تقریباً زمان خواب فرا رسیده است.
زمانی که بیرون روشن است، مغز ملاتونین کمتری تولید می کند و زمانی که هوا تاریک است، مثلاً در زمستان، ملاتونین کمتری تولید می کند. طبق تحقیقات قدیمی تر، سن نیز نقش مهمی ایفا میکند، با بالا رفتن سن، ملاتونین کمتری تولید میشود. بسیاری از داروهای خواب آور حاوی ملاتونین هستند. آنها معمولا برای افراد مبتلا به اختلالات خواب مؤثرتر هستند.
ملاتونین می تواند برای افراد زیر مفید باشد:
تجربه جت لگ (یک وضعیت فیزیولوژیک است که از تغییرات ریتم شبانهروزی بدن اتفاق میافتد و ناشی از مسافرتهای طولانی (از شرق به غرب یا برعکس) است که در آن تنظیم خواب فرد به علت اختلاف ساعت مبدأ با مقصد پرواز به هم میریزد)
- مشکل در به خواب رفتن
- انجام کار شیفتی
مکمل های ملاتونین بدون نسخه در داروخانه ها و فروشگاه های آنلاین در دسترس هستند. ملاتونین در دوزهای 1-10 میلی گرمی موجود است و فرد باید آن را قبل از خواب مصرف کند. مدت زمان ماندگاری اثرات بستگی به دوز مصرفی دارد. بنابراین افراد باید همیشه دستورالعمل های ملاتونین را دنبال کنند یا در مورد دوزهای ایمن با پزشک صحبت کنند.
شواهد محدود نشان می دهد که ملاتونین می تواند بی خوابی را درمان کند. متخصصان نمی دانند که آیا ملاتونین در دوران بارداری بی خطر است یا خیر.
دوکسپین
Doxepin یک داروی خواب با نام تجاری Silenor است. پزشکان ممکن است به افراد مبتلا به بی خوابی پیشنهاد دهند که از Silenor تا 3 ماه استفاده کنند. ممکن است به فرد کمک کند که بخوابد.
این قرص در دوزهای 3 و 6 میلی گرم موجود است. فرد باید در مورد بهترین دوز برای نیازهای خود با پزشک صحبت کند.
پزشکان سیلنور را برای کسانی که از مهارکننده های مونوآمین اکسیداز، نوعی داروی ضد افسردگی یا مبتلایان به گلوکوم یا احتباس ادراری استفاده می کنند، توصیه نمی کنند.
سیلنور ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی ایجاد کند. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
اختلال سیستم عصبی مرکزی (CNS)، که در آن فعالیت مغز کند می شود
بدتر شدن افسردگی یا افکار خودکشی
تفکر و رفتار غیرعادی
افرادی که باردار یا شیرده هستند باید قبل از استفاده از سیلنور با پزشک مشورت کنند. والدین باید آن را فقط در صورتی به کودکان یا نوجوانان بدهند که توسط یک متخصص پزشکی تجویز شده باشد.
اگر علائم ظرف 7 تا 10 روز از بین نرفت، فرد باید با پزشک تماس بگیرد.
تمازپام Temazepam
تمازپام با نام تجاری Restoril یک بنزودیازپین است. این نوع دارو در صورت استفاده نادرست ممکن است باعث وابستگی و اعتیاد شود.
تمازپام با نسخه و برای درمان کوتاه مدت در دسترس است. افرادی که باردار هستند نباید تمازپام مصرف کنند.
تمازپام می تواند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند که ممکن است شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:
- خواب آلودگی
- خستگی
- سردرد
- حالت تهوع
- سرگیجه
- خشکی دهان
- سرگیجه
- اضطراب
- افسردگی
- اسهال
- گیجی
- کابوس
تمازپام در دوزهای مختلفی عرضه می شود که از 7.5 تا 30 میلی گرم متغیر است. فرد باید در مورد دوز مناسب برای خود با پزشک صحبت کند.
اسزوپیکلون
اسزوپیکلون (Lunesta) ممکن است به فرد کمک کند تا به خواب برود. همچنین ممکن است فرد با گذشت زمان اثرات کاهشی یا افزایش تحمل به دارو را تجربه کند.
اگرچه به طور کلی بی خطر است، اما عوارض جانبی گزارش شده عبارتند از:
- سرگیجه
- طعم ناخوشایند در دهان
- عفونت های ویروسی
- سردرد
- اضطراب
- دهان خشک
- کهیر
- توهم
کند.
عوارض قرص های خواب آور
تقریباً از هر 10 نفر هشت نفر یک روز پس از مصرف داروی خواب دچار خماری می شوند. آنها احساس خواب آلودگی می کنند، چ و سرگیجه یا مشکلات تعادلی را تجربه میکنند. این اثرات در طول روز می تواند بر توانایی شما در رانندگی، کار، رفتن به مدرسه و دانشگاه انجام کارهای روزانه تأثیر منفی بگذارد.
قرص های خواب بدون نسخه و نسخه ای می توانند این عوارض جانبی را ایجاد کنند:
- یبوست یا اسهال
- خشکی دهان
- سردرد
- ضعف عضلانی
- مشکلات گوارشی، از جمله سوزش سر دل و حالت تهوع
سلام.همون اندازه ک میگن قرص خواب عوارض داره بیخوابی صدبرابر عوارضش بیشتره از اعصاب روانتو بهم میره تا چهره و قیافه و ریز مو و و و… بنده حدود ۸ ساله ک قرص کلونازپام۲ میخورم شبا موقع خواب اگ ۷ سال قبل دکتر این قرص رو بمن نمیداد شاید الان زنده نبودم بقدری ک بیخوابی روی اعصاب و روحو روانم تاثیر گذاشته بود مچکرم از اون دکتر.الانم نگران نباشید وای قرص خواب میخورمو از این حرفا فقط نزارید دوزش بالا بره شبی ک خودتون یخورده خواب دارید کمتر بخورید عوضش شبی ک خواب ندارید یخورده بیشتر اما درکل نزارید مصرفش از دستتون در بره و حی بره بالا اونجاس ک خطر ناکه.اینم برای کسانی میگم ک مصرف قرص خوابشون بالا میخوان کم کنن در طول روز فعالیت کنن بدنشون عرق کنه خسته بشن هر ۳ الی ۵ شب یک چهارم یدونه قرص رو کم کنید یهو میبینی تی ۱ ماه ۲تا قرص کم کردی.اینم بگم بااااید بخوای اگ نخوای هیچوقت کم نمیکنی.ارادت🌹