نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

Search
Close this search box.
درمان سندرم روده تحریک پذیر

درمان سندرم روده تحریک پذیر با آر تی ام اس

سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک بیماری نسبتا شایع است که در دستگاه گوارش ایجاد و فرد را با علائمی همچون درد شکمی، تغییرات روده‌ای واختلالات گوارشی مانند اسهال، یبوست، یا هر دو همزمان همراه می سازد.در بسیاری از موارد، علائم IBS با تحریکات روانی مانند استرس و اضطراب همراه است. در واقع مشکلات روحی مانند استرس و نگرانی ها تشدید کننده و یا تحریک کننده این وضعیت هستند.

درمان سندرم روده تحریک پذیر

رابطه بین مشکلات روحی و سندرم روده تحریک پذیر هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما استرس و اضطراب درمان نشده تاثیر زیادی روی اشتها، عملکرد معده و سیستم گوارش دارد. همانطور که برخی افراد به بی اختیاری ادرار استرسی مبتلا می شوند ممکن است به اختلالات گوارشی هم مبتلا شوند. مطالعات انجام شده در این زمینه حاکی از آن است که عوامل روانی می‌توانند در بروز و شدت علائم IBS نقش داشته باشند در واقع یک بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با وجود استرس و نگرانی دچار تشدید در این بیماری خواهد شد. بسیاری از افراد با IBS گزارش می‌دهند که علائم خود را در مواجهه با تنش‌های روانی بیشتر می‌بینند. به طور مثال، استرس، اضطراب، افسردگی و تغییرات در شرایط زندگی می‌توانند خود را با افزایش علائم IBS همراه کنند. از این رو مراجعه به بهترین روانپزشک برای کنترل عارضه های ایجاد شده بسیار مناسب و مفید است.

از طرف دیگر، علائم IBS می‌توانند به خود اضطراب و افسردگی را فراخوانید. برای مثال، شدت درد شکمی می‌تواند باعث ایجاد اضطراب شود که در نتیجه موجب افزایش علائم IBS شود. در هر صورت افراد مبتلا به این بیماری نیاز به یک برنامه درمانی دقیق و کار آمد خواهند داشت.

بنابراین، مشکلات روانی ممکن است به بروز و شدت علائم IBS کمک کنند. درمان بهبود علائم روانی، از جمله تغییرات در رفتارهای روزانه، مشاوره روانشناسی و داروهای ضدافسردگی و اضطراب، می‌تواند به موجب کاهش علائم IBS نیز باشد.

علائم سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

بیماری سندرم روده تحریک پذیر دارای نشانه هایی است که معمولا با دل درد یا معده درد معمولی اشتباه گرفته می شود اما با کمی دقت در علائم آن می توان به ابتلای این بیماری پی برد. کلیه نشانه های اصلی این عارضه شامل موارد زیر است:

  • درد و کرامپ شکمی
  • تغییرات در فرکانس یا شدت مدفوع
  • تغییرات در شکل مدفوع (از جمله قوام، شکل و رنگ)
  • نفخ شکمی
  • احساس ناخوشایندی پس از خوردن
  • حالت تهوع و استفراغ
  • احساس عدم تهوع و…

به دلیل شباهت این علائم با بسیاری از بیماری‌های دیگر مانند بیماری های معده یا دل درد ، تشخیص IBS برای پزشکان ممکن است چالش برانگیز باشد اما با انجام سونوگرافی و یا آزمایشات دیگر قابل تشخیص است می توانید برای بررسی این مساله به متخصص گوارش مراجعه نمایید. لذا برای تشخیص صحیح IBS، پزشک باید سایر علائم بیمار را نیز بررسی کرده و دیگر عوامل ممکنه از جمله بیماری‌های التهابی روده و بیماری‌های شدید با علائم مشابه را از میان بردارد.

روش های درمان سندرم روده تحریک پذیر

از روش هایی که برای درمان سندرم روده تحریک پذیر استفاده می شود دارو درمانی بسیار مفید است. همچنین اصلاح سبک زندگی کمک می کند که در شرایط خوبی قرار بگیرید.معمولا شیوه های درمان این بیماری شامل موارد زیر است:

درمان با دارو

درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) با داروها معمولاً شامل سه روش است: مسکن‌های درد، داروهای ضد اسپاسم و داروهای تغذیه‌ای.

1- مسکن‌های درد: این داروها به برطرف کردن درد شکمی کمک می‌کنند. برخی از مسکن‌های درد مانند پاراستامول و ایبوپروفن بدون نسخه پزشکی در دسترس هستند، اما مصرف آن‌ها در حداقل باشد.

2 – داروهای ضد اسپاسم: این داروها به کاهش اسپاسم عضلات روده و بهبود علائم IBS کمک می‌کنند. برخی از داروهای ضد اسپاسم مانند هیوسین، دی‌فنوکسیلات و متیل‌سلولز، توسط پزشکان تجویز می‌شوند.

3- داروهای تغذیه‌ای: در برخی موارد، تغذیه‌ای خاص می‌تواند علائم IBS را کاهش دهد. برای مثال، مصرف فیبر و محصولات لبنی باکتری دار می‌تواند به تنظیم فعالیت روده کمک کند. همچنین، پروبیوتیک‌ها و پرهیز از مواد غذایی معمولاً مزاج گرم و چرب مانند قهوه و چای سیاه نیز بهبود علائم IBS را دارند.

در هر صورت، تجویز دارو و رژیم غذایی مناسب بستگی به شدت علائم IBS و شرایط شخص دارد. بنابراین، بهتر است با پزشک خود در مورد درمان‌های مناسب برای شما صحبت کنید.

درمان با آر تی ام اس

اما برخی مطالعات نشان داده‌اند که درمان سندرم روده تحریک پذیر با استفاده از امواج مغناطیسی مغز یا آر تی ام اس می‌تواند مؤثر باشد. این روش به عنوان تراپی تحریک مغناطیسی پالس (TMS) شناخته می‌شود و در طی آن، امواج مغناطیسی قوی به مغز فرستاده می‌شود تا فعالیت عصبی را تنظیم کند.

با این حال، این روش هنوز در مراحل اولیه تحقیقات است و اطلاعات بیشتری در مورد اثرات جانبی و کارایی آن در بیماران با سندرم روده تحریک پذیر لازم است. بنابراین، تا زمانی که داده‌های بیشتری در این زمینه جمع‌آوری شوند، بهتر است به روش‌های دیگری برای درمان این بیماری متوسل شوید.

درمان روده تحریک پذیر (IBS) با روش تحریک مغناطیسی به کمک امواج (RTMS) در حال بررسی و تحقیق است. در این روش، امواج مغناطیسی قوی به نقاط خاصی از مغز فرستاده می‌شوند تا عوارض IBS را کاهش دهد.

با این حال، همچنان داده‌های کافی در مورد کارایی این روش برای درمان IBS وجود ندارد و برخی از مطالعات نشان می‌دهند که RTMS در بعضی از بیماران موثر نیست. همچنین، اثرات جانبی این روش نیز هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

بنابراین، برای درمان IBS، بهتر است از روش‌های درمانی مانند تغییر رژیم غذایی، مدیریت تنش و استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید. همچنین، چون هر فرد و شرایط ویژگی‌های خاص خود را دارد، قبل از هر درمانی بهتر است با پزشک خود در مورد روش درمانی مناسب برای شما صحبت کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *