بسیاری از نوجوانان دچار افسردگی می شوند!! درمان افسردگی در نوجوانان یکی از مواردی است که لازم است جدی گرفته شود. افسردگی در نوجوانان یک مشکل روحی رایج است که در دختران و پسران در سنین بلوغ ایجاد می شود. نوجوانی یک دوره از تغییرات فیزیکی، شخصیتی و اجتماعی است. عواملی مانند تغییرات هورمونی، فشارهای تحصیلی، مسائل خانوادگی، اجتماعی و فشارهای روانی میتوانند عوامل موثر بر اختلالات مختلف نوجوانان باشد. در ادامه این مقاله به هر آنچه باید درباره درمان افسردگی بدانید، اشاره خواهیم کرد.
علائم افسردگی در نوجوانان
علائم افسردگی در نوجوانان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- احساس ناامیدی
- افسردگی مداوم
- کاهش انگیزه
- عدم علاقه به انجام فعالیتهای قبلی
- خستگی و کاهش سطح انرژی در طول روز
- مشکلات خواب و اشتها
در موارد جدی تر این علائم ممکن است با مشکلات اضطراب و خودکشی نیز همراه باشد. البته لازم است بدانید در این مورد علائم تنها به مشکلات روحی خلاصه نمی شود. برخی از مشکلات جسمی نیز ممکن است از علائم این اختلال باشد. بنابراین نوجوانان به صورت فیزیکی علائمی مانند سردرد، درد شکم، مشکلات گوارشی و وزن کم یا زیاد را تجربه می کنند.
والدین چگونه باید با افسردگی نوجوانان برخورد کنند؟
برای درمان افسردگی در نوجوانان دختر و یا پسر، لازم است اصلاح سبک زندگی صورت بگیرد و برخی از مواردی که می تواند در کنار سایر درمان ها به کنترل این علائم کمک کننده باشد، والدین هستند. رفتار والدین در برخورد با نوجوانان لازم است اصلاح شود. والدین ممکن است علائم افسردگی در نوجوان را در موارد زیر دریابند :
- مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر
- مشکلات عدیده در مدرسه
- فرار از مدرسه
- تغییرات مداوم خلق و خو
- خشونت
- اعتماد به نفس پایین
بنابراین برای پیشرفت اهداف درمانی لازم است به یک سری قواعد پایبند باشند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لازم است والدین به طور کلی به این اختلال بیشتر آشنا شده تا بتوانند انواع علائم را در نوجوانان خود تشخیص دهند.
- لازم است بیشتر به حرف های او اهمیت دهید و کمتر نصیحت کنید.
- در هنگام برخورد با فرزند خود اینگونه نشان دهید که احساسات آن ها را درک می کنید
- اگر با فرزند خود صحبت نمی کنید، این ارتباط را به گونه ای برقرار کنید. اگر در تلاش های اول موفق نشدید، ناامید نشوید و بعد از مدتی دوباره تلاش کنید.
برای درمان افسردگی در نوجوانان دختر و پسر لازم است شخص سومی وجود داشته باشد که آگاهی کامل ارتباط شما را مدیریت کند. بی شک بهترین متخصص اعصاب روان کسی است که می توانید در این زمینه به او اعتماد کنید. مشکلات افسردگی در نوجوانان متنوع و گسترده است. شما نمی تواند به یکباره برای اصلاح همه این موارد اقدام کنید. در مواردی که برقراری ارتباط برای شما سخت است لازم است به روانپزشک مراجعه کنید.
درمان افسردگی شدید در نوجوانان
درمان افسردگی شدید در نوجوانان شامل راهکار های درمانی و درمان های بدون دارو نظیر استفاده از نوروفیدبک و همینطور روان درمانی است. این راهکار های درمانی به همراه حمایت های خانواده موجب میشود علائم این اختلال در نوجوانان کنترل شده و بعد از مدتی از بین ببرد. نوجوانی زمانی است که فرزند شما پایه های مسیر آینده خود را برنامه ریزی می کند. بنابراین لازم است علائم افسردگی در این سن را جدی بگیرید و نسبت به درمان آن اقدام کنید. روش درمانی مناسب برای درمان افسردگی شدید در نوجوانان شامل ترکیبی از روش های درمانی است. به این منظور که ممکن است نیاز باشد مراحل زیر را طی کنید:
- درمان افسردگی در نوجوانان با rTMS: تحریک غیر مستقیم مغز بدون اینکه عوارض جانبی در بر داشته باشد، میتواند در طی جلسات درمانی در طول زمان علائم را کنترل کند.
- درمان افسردگی با روان درمانی: تکنیک های درمان افسردگی با روان درمانی شامل درمان با تکنیک های شناختی و رفتاری می شود. این روش درمانی نیز نیازمند کامل شدن طول پروسه درمان خواهد بود.
- در صورت نیاز پزشک دارو های مورد نیاز را برای درمان اختلال افسردگی در نوجوانان با دوز مناسب تجویز می کند. لذا لازم است از مصرف خودسرانه دارو خودداری شود.
دکتر درمان افسردگی در نوجوانان
دکتر فرامرز ذاکری با سال ها تجربه در این زمینه مشکلات افسردگی در کودکان را درمان می کند. دکتر فرامرز ذاکری متخصص اعصاب و روان با سال ها سابقه در زمینه درمان هستند. اگر به دنبال راهکار درمان افسردگی بدون دارو در نوجوانان می گردید با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.