لوگو دکتر فرامرز ذاکری

نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

Search
Close this search box.

اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز

جامعه امروز کشورمان اندکی پیچیده شده است. دیگر هرکجا می رویم و هر خانواده ای را می بینیم که فرزند کوچک دارد، شاهد ناتوانی پدر و مادرها در مهار فرزندانشان هستیم، گویی این کودکان بیش فعال هستند. بیش فعالی یک عارضه بسیار پیچیده است و تشخیص آن در توان افراد عادی نیست. برای فهمیدن اینکه کسی بیش فعال است تنها راه تشخیص مراجعه به یک روانکاو خوب، روانپزشک و مشاور است. بیش فعالی یک مقوله مهم است و تاثیر بسیار عمیقی در زندگی فرد حتی در بزرگسالی خواهد داشت.

اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز

اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز در بزرگسالان چیست؟

بیش فعالی و نداشتن تمرکز در بزرگسالان اختلالی ذهنی است که در آن فرد به سختی افکار خود را حول یک موضوع متمرکز می کند و رفتار های بیش فعالی از خود نشان می دهد.

این اختلال در بزرگسالان نتایجی را به همراه دارد که عبارتند از: نداشتن روابط پایدار، ناتوانی در انجام کار دقیق، نداشتن اعتماد بنفس و نداشتن نتیجه مناسب در مباحث درسی.

زمانی که درباره ی بیش فعالی صحبت می کنیم اکثرا با تفکر اشتباهی رورو می شویم. بسیاری از افراد تصور می کنند این اختلال فقط برای کودکان است در حالی که این گونه نمی باشد اما بیش فعالی در کودکی مسبب این اختلال در بزرگسالی است. بنابراین باید در کودکی درمان شود تا در بزرگسالی گریبان گیر فرد نشود.

درمان این اختلال در بزرگسالی و کودکی تقریبا یکسان است و در هر دو دوره از مشاوره یا نهایتا دارودرمانی استفاده می شود.

علائم بیش فعالی در بزرگسالان

بیش فعالی، عدم تمرکز و کم توجهی همه مفاهیمی با معنی یکسان هستند. زمانی که با افرادی که این اختلال را دارند برخورد می کنیم متوجه موارد زیر می شویم:

عدم توانایی در متمرکز کردن افکار و توجه

این افراد هنگام انجام کار ها فکرشان به هر سمتی سوق پیدا می کند و نمی توانند توجه کافی را هنگام کار یا آموزش داشته باشند. این افراد معمولا در جلسات کاری و آموزشی با مشکل روبرو می شوند.

بی قرار بودن

این افراد نمی توانند آرام در جای خود بشینند و دائماً در حال تکان خوردن هستند. گاهی این بی قراری را با تکان هایی در بعضی از اندام های خود تخلیه می کنند. همچنین این افراد ممکن هست هنگام حضور در جلسات به طور غیر معمول بلند شوند.

تحمل نداشتن در خصوص ناکامی ها

این افراد در شرایط نامساعد سریعا از خود عکس العمل نشان می دهند و گاهی این عکس العمل ها با عصبانیت همراه می شوند. این افراد می توانند به حد غیر قابل کنترلی عصبانی شوند و دارای نوسانات اخلاقی باشند.

بی نظم بودن و ناتوانی در اتمام کار ها

این افراد نمی توانند نظم را رعایت کنند و همچنین از لحاظ ذهنی هم فکری آشفته دارند. این افراد عجول هستند و بی نظم در نتیجه به سختی می توانند کار هایشان را تمام کنند.

روابط بی ثبات

این مورد در نتیجه ی همه ی مشکلات پدیدار می شود و در نهایت باعث منزوی شدن فرد می شود.

ناتوانی در کنترل هیجانات

این افراد در هنگام هیجان یا حتی صف ایستادن از خود رفتار های عجولانه و نا پایدار نشان می دهند.

بیشتر افرادی که با این اختلالات مواجه هستند در مورد وجود این اختلال اطلاعی ندارند فقط متوجه برخی علائم می شوند. در اکثر اوقات بی نظم و عدم تمرکز در این افراد باعث می شود نتوانند در جلسات حضور پیدا کنند یا در تنظیم زمان برای انجامکار های روزمره ضعیف باشند. این افراد همچنین در انتخاب اولویت ها در کار و برنامه ریزی دچار مشکل می شوند. این افراد قطعا در دوران کودکی هم این اختلالات را داشته اند اما متوجه آن نشده اند بنابر این با همین اختلال رشد یافته اند. در برخی افراد این علائم با افزایش سن بهتر شده و در برخی دیگر همان طور باقی می ماند.

راه های درمان

لازم به ذکر است دارو تنها راه برای درمان اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز که با نام اختصاری ADHD شناخته می شود، نیست. راهکارهای دیگری نیز وجود دارد که در ادامه مختصراً شما را با این راه کارها آشنا می کنیم:

  • مصرف دارو: مصرف دارو می تواند به دو صورت باشد. دارو های محرک یا سایر دارو ها.

دارو های محرک: این دارو ها با بالا بردن سطح مواد شیمیایی مغز سبب می شوند پیام های عصبی متعادل تر منتقل شوند. این دارو ها می توانند به درمان کمک کرده و دارای اثر کوتاه مدت یا بلند مدت باشند.

سایر دارو ها: دارو های دیگر مانند ضد افسردگی ها و … می توانند کمک کننده باشند اما این دارو ها مدت زمان بیشتری برای تاثیر دارند.

  • مراجعه به مشاور: روانشناس یا روانپزشک می تواند در حل این بیماری بسیار کمک کننده باشد. قطعا برای حل این مشکل باید با انجام تحقیق به بهترین روانپزشک مراجعه نمایید.

علت مبتلا شدن به اختلال بیش فعالی

تقریبا می توان گفت برای این اختلال علتی وجود ندارد که بتوان به طور دقیق روی آن تمرکز کرد. اما تحقیقات انجام شده نشان می دهند ژنتیک و عوامل محیطی می توانند در ایجاد یا وخیم شدن این اختلال تاثیر گذار باشند.

ژنتیک یکی از علت های ابتلا به بیش فعالی:

برخی از تحقیقات نشان داده اند که ممکن است در اثر ارتباط ژن ها با هم این اختلال رخ دهد. این تحقیقات نشان داده است دوقلو های همسان نسبت به غیر همسان بیشتر به این اختلال دچار می شوند.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال هستند؟

  • افرادی که در اطراف خود یکی از اعضای خانواده درگیر این اختلال باشد.
  • زنانی که در دوران بارداری الکل مصرف می کنند یا اعتیاد دارند در نهایت کودکشان ممکن است مبتلا به این اختلال شده و تا بزرگسالی ادامه یابد.
  • در صورتی که مادر در شرایطی باشد که سموم محیطی روی وی تاثیر بگذارند.
  • اگر فرد در دوران کودکی در محیط سمی باشد می تواند به این اختلال دچار شود.
  • در صورتی که کودک نارس متولد شود یا پیش از زمان مشخص متولد گردد.

عوارض اختلال عدم تمرکز

  • اختلال و نوعی ناتوانی در یادگیری در دانشگاه و مدرسه
  • عدم توانایی رعایت قانون
  • اختلال در کار
  • اعتیاد به الکل و یا اعتیاد به مواد مخدر
  • تصادف های زیاد به دلیل نداشتن تمرکز فکری
  • جا گذاشتن وسایل و فراموش کاری
  • اختلالات خلقی
  • اختلالات شخصیت
  • اضطراب
  • اختلال در توجه به وظایف و انجام دقیق آن ها
  • فرار از کار گروهی
  • اختلال در سازماندهی کار ها

از کجا کمک بگیریم؟

در صورتی که با چنین مشکلی روبرو هستید با مراجعه به یک روانپزشک خوب ابتدا وجود یا عدم وجود آن را بررسی کنید، سپس اگر تشخیص داده شود شما مبتلا به اختلال کم توجهی-بیش فعالی یا ADHD یا حتی مشکل تمرکز می باشید، راهکارهای متعدد دارویی و غیر دارویی تجویز می شود تا روند بهبود طی شود و مشکلات فرد در زمینه درس و مشق و فعالیت های روزانه برطرف شود.

آیا این اختلال به کم توانی منجر شود؟

هرچه خواسته های بیشتری از این افراد داشته باشید به همان اندازه اختلال کم توجهی بیش فعالی می تواند موانع بیشتری ایجاد کند. ممکن است فرد دچار بدفهمی و استیصال شود که کشمکش با اطرافیان کمترین نتیجه آن است.

کلام آخر

اگر در تهران زندگی می کنید پیشنهاد ما به شما یافتن بهترین روانپزشک در تهران است. در اینجا خواهید فهمید که آیا فرزندتان به عارضه بیش فعالی مبتلا است یا اینکه تنها یک کودک پر سرو صدای عادی است. اینکه در درسهایش یا در یادگیری هرچیز لازم، یا در مهد کودک و در ارتباط با دیگران ناتوان است، تمرکز ندارد و… کافی است با یک روانپزشک خوب در تهران مشورت کنید و بگذارید او فرزند شما را به سمت مسیر درست زندگی هدایت کند و در تربیت کودک دلبندتان به شما یاری رساند.جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره روانپزشک خوب در تهران می توانید سری به این لینک بزنید.

 

مطالب مرتبط
5 پاسخ
  1. سلام خسته نباشید.دخترمن۳۷ماهه هست تاخیرکلامی داره عدم تمرکز وشلوغه.من چندتادکتر بردم بعضی هاش گفتاردرمان گفتن بعضی هاش دارو منم گیج موندم کدومو بکنم
    هوش بالایی داره ولی تواین سن فقط مامان،بابا
    هاپ هاپ،قارقار،آب،شماره ۱ همینارومیگه
    لطفا راهنماییم کنین متشکرم🙏

    1. سلام بهتر است دخترتون رو برای معاینه های بیشتر و درمان به مطب بیاوردید

  2. با سلام دخترم 12 سالشه خیلی هم با هوشه مخصوصا تو نوازندگی سنتور اما اضطرابش زیاده تو اتاقش می ره اهنگ گوش می کنه راه میره و احساس می کنم خیالبافی می کنه توجمع خجالتیه کم کم یخش باز می شه ، توخونه با من و مادرش خیلی حرف می زنه شبها یکم بی قرار میشه میگه بریم بیرون و یکم توگفتن جملات وسواس داره چند بار تاکید می کنه ممکنه دخترم دچار بیش فعالی و وسواس باشه بعد چه اقدامی بکنم تمرکزشم کمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *