نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

Search
Close this search box.
اختلال دو قطبی

اختلال دو قطبی و عوامل تشدید کننده آن

اختلال دو قطبی چیست و چه علائمی دارد؟ چه عواملی موجب تشدید اختلالات دو قطبی می شود؟ در این مقاله از سایت دکتر فرامرز ذاکری قصد داریم به اختلال دو قطبی و عوامل تشدید کننده آن بپردازیم. اختلال دو قطبی یک اختلال روانی است که با تغییرات گسترده در انرژی فرد و همچنین سطح انرژی وی همراه است. افراد مبتلا به این اختلال دوره شیدایی و همچنین افسردگی شدید را تجربه می کنند که می تواند بر کیفیت زندگی آن ها تاثیر گذاشته و به شدت مخرب باشد. البته در برخی دیده می شود این افراد دوره‌ هایی از تعادل نسبی را تجربه می کنند. در ادامه مقاله به صورت دقیق تر به این موضوع می پردازیم و هر آنچه باید در اینباره بدانید را به شما خواهیم گفت.

اختلال دو قطبی در زندگی

علت دقیق اختلال دوقطبی هنوز مشخص نیست، اما عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی می تواند در بروز آن نقش داشته باشد. علائم و نشانه‌های اختلال دوقطبی شامل شدیدترین علائم افسردگی، احساس خوشحالی بسیار زیاد، افکار توهمی، افکار خودکشی است که این مشکلاتی از جمله مشکل در کنترل عاطفه برای فرد ایجاد می کند. به همین دلیل پیگیری روش های درمانی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.

درمان اختلال دو قطبی امکان پذیر است و کنترل است و مدیریت مناسب تغییر در سبک زندگی فرد را به همراه دارد. استفاده از این روش ها می تواند در کنترل سطح انرژی و پیشگیری از دوره‌های افسردگی موثر باشند. لازم است در این زمینه درمان را ادامه داده به توصیه های روانپزشک خود دقت کنید.

عوامل تشدید کننده اختلال دو قطبی

عوامل تشدید کننده اختلال دو قطبی

عوامل متعددی می‌توانند باعث تشدید علائم اختلال دوقطبی شوند. هر فرد به واسطه عوامل مختلفی با تشدید علائم روبرو شود، اما برخی از عوامل مشترک عبارتند از:

  • استرس در زندگی می‌ تواند علائم اختلال دوقطبی را تشدید کند. ممکن است فشارهای کاری، مشکلات خانوادگی یا روابط نامطلوب باعث افزایش استرس شود که همین مورد در نتیجه علائم اختلال دوقطبی را تشدید می کند.
  • عدم پیگیری درمان‌ مشخص شده توسط پزشک معالج منجر به تشدید علائم اختلال دوقطبی می شود. منظم بودن روال درمانی بسیار مهم است.
  • کمبود خواب می‌تواند علائم اختلال دوقطبی را تشدید کند.خواب به میزان کافی و با کیفیت مناسب به بهبود علائم کمک می کند. بهتر است روزانه به میزان کافی بخوابید و الگوی خواب منظمی داشته باشید.
  • مصرف الکل و مواد مخدر می‌تواند علائم اختلال دوقطبی را تشدید کند و با درمان شما تداخل داشت باشد. بهتر است به طور کلی این موارد را کنار بگذارید.
  • تغییرات در سبک زندگی نظیر ساعات غذا خوردن و عدم ورزش منظم  تاثیر منفی بر علائم اختلال دوقطبی دارد و آن را تشدید می کند. با رعایت سبک زندگی سالم می توانید از تشدید علائم اختلال دو قطبی جلوگیری کنید.

علائم تشدید کننده اختلال دو قطبی در هر شخص ممکن است متفاوت باشد. بنابراین نیاز به مشاوره و کنترل این عوامل ممکن است برای هر کس متنوع باشد. می توانید با مشورت روانپزشک این مورد را کنترل کنید.

درمان افسردگی دو قطبی بدون دارو

تاثیر اختلال دو قطبی بر مغز

اختلال دو قطبی بر مغز افراد تاثیر می گذارد. این اختلال بیشتر در لوب گیجگاهی و همچنین لوب پیشانی مشاهده می شود. طبق آخرین گزارشات افرادی که این اختلالات را تجربه می کند، کاهش ماده خاکستری مغز در آن ها دیده می شود. بنابراین می توان تغییرات گسترده ای را در هوش هیجانی این افراد و همچنین تعیین شخصیت آن ها مشاهده کرد. این امر موجب بروز علائم در افراد می شود و به این ترتیب در مدت زمان بر زندگی فردی شخص تاثیر به سزایی خواهد داشت.

آیا اختلال دو قطبی درمان دارد؟

بله – اختلال دو قطبی را می توان با راهکار هایی کنترل کرد. بدترین روش درمان اختلال دو قطبی، درمان اختلال دو قطبی با rTMS است. ممکن است برای اثر بخشی روش درمانی، از ترکیبی از روش ها استفاده شود. مشاوره با روانپزشک و شناخت و پیگیری روش های درمانی برای کنترل اختلال بسیار موثر است. اما برای عدم تشدید آن و همچنین اثرات درمان لازم است شما جلسات درمانی را کامل کنید. اثرات جلسات درمانی با این روش معمولا از همان جلسه اول درمان مشخص خواهد شد.  

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنید؟

مادامی که علائم را مشاهده می کنید، برای تشخیص و همچنین درمان لازم است به بهترین متخصص اختلال دوقطبی در تهران مراجعه کنید و پروسه درمان را تا زمان بهبودی ادامه دهید. ارتباط شما با روان پزشک و متخصص اعصاب و روان لازم است که مستمر باشد و علائم خود را در هر جلسه به صورت دقیق گزارش کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با متخصص در ارتباط باشید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *